Formular Sistem Fotovoltaic

    Sistemul fotovoltaic On-Grid se conectează în reţeaua electrică existentă. Curentul produs se consumă instantaneu, iar aceasta înseamna respectiv o factura mai mică de la furnizor. Dacă sistemul fotovoltaic produce mai mult curent decât se consumă, surplusul va fi "exportat" în reţeaua publică prin contor bidirecțional. În cazul subproducţiei, doar deficitul de curent va fi "importat" din reţeaua publică. În acest fel va fi micşorată sau chiar eliminată factura de curent. Sistemul On-Grid funcționează fără acumulatori. În caz de întreruperi de curent la furnizor, invertorul On-Grid sistează producţia de curent pentru întreaga perioadă cât este oprit curentul la furnizor. Este o cerintă cadru pentru a evita injectarea curentului în reţeaua publică în vederea protejării angajaţilor din echipele de intervenţie care pot lucra la remedierea defecţiunilor.

    Sistemul fotovoltaic cu Off-Grid (cu autonomie) este independent de orice reţea. Autonomia presupune prezența obligatorie a acumulatorilor și a unui charger integrat pentru încarcare şi utilizare acumulatori. Este util în cazul locațiilor care nu au branșament la rețea sau unde întreruperile de curent sunt dese. Sistemele cu autonomie pot alimenta consumatorii electrici simultan din diverse surse (panouri fotovoltaice, acumulatori, reţea electrică). Au o multitudine de opţiuni privind prioritatea surselor şi/sau diverse scenarii de funcţionare. Pot avea alimentare sau de la reţea, sau de la generator, inclusiv opţiuni de pornire/oprire generator. Exceptionale şi în calitate de Sursă de Alimentare Neîntreruptibilă (UPS). Sistemele fotovoltaice cu autonomie nu presupun exportul în rețea.

    Sistemul fotovoltaic Hybrid este o combinație a sistemelor On-Grid și Off-Grid. Poate alimenta consumatorii electrici simultan din diverse surse (panouri fotovoltaice, acumulatori, reţea). Faţă de un sistem cu autonomie, are avantajul de a "exporta" surplusul de curent în reţea. Iar în caz de întreruperi de curent, acesta va trece in regim de lucru Off-Grid grupul de consum conectat la el.

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.