Diverse

Uber va livra produse alimentare cu drone

Compania Uber, devenind unul din liderii transportului de pasageri din întreaga lume, nu se oprește aici. Serviciul lansat recent “Uber Eats” a câștigat imediat popularitatea și a forțat concurenții să lucreze în această direcție. Uber vrea să devină un pioner în domeniul de taxi aerian, urmată de serviciul taxi aerian pentru livrarea produselor alimentare, cu drone speciale.

“Uber Eats aerian” va folosi platformele de elicoptere și acoperișurile ca zone de aterizare, iar tehnologia va fi testată pentru livrarea de pizza și burgeri. În plus, aceeași algoritmi vor fi utilizați pentru servicii de taxi aerian, pentru a dezvolta reguli uniforme de trafic. Mai mult decât atât, livrarea alimentelor cu ajutorul dronelor poate deveni un fel de pre-lansare a tehnologiei înainte de a lansa un serviciu complex de taxi aerian. De asemenea, proiectul va crea și infrastructura necesară, care, în plus, față de canalele de rulare vor include stația de alimentare (și reîncărcare), dezvoltarea de aplicații conexe, algoritmi șamd. Scopul principal al proiectului la această etapă este de a testa fiabilitatea ideii și de a elimina deficiențele ce pot apărea. Proiectul pare destul de logic: “să experimenteze zborurile cu alimente” și să continue să cucerească piața taxiurilor aeriene cu ajutorul serviciului Uber Air.

Este demn de remarcat faptul că Uber în acest caz nu este unic, deoarece deja în orașele din SUA și Islanda aceste teste au fost efectuate, toate au vizat doar piața de livrare. Planurile Uber sunt mult mai ambițioase. În același timp, mulți specialiști cred că livrarea cu ajutorul dronelor nu numai că va fi mai rapidă, dar și mult mai ieftină. Startul primelor teste nu a fost încă anunțat.

Sursa: hi-news.ru