Space

Tesla Roadster, trimis în spațiu, trecut de Marte

Starman și Tesla Roadster oficial sunt departe, departe de casă. SpaceX a confirmat că Falcon Heavy a trecut pe orbita Marte, fiind la una dintre cele mai mari distanțe de la Soare (ar trebui să ajungă la punctul său îndepărtat pe 8 noiembrie – distanța va fi de 1,66 AU). Deși această călătorie nu este deloc legată de Marte, este cu siguranță în premieră pentru un vehicul electric și un manechin care călătorește în el.

În conformitate cu modelele lui Ben Pearson, manechinul spațial nu se va apropia de Pământ încă doi ani până pe 4 noiembrie 2020 și chiar și atunci distanța până la el va fi de 0,35 UA (53 de milioane de kilometri). Cu toate acestea, Starman se va apropia cu încă 0,05 UA (7,5 milioane de kilometri) de Marte în data de 6 octombrie a aceluiași an. Este posibil să nu-l mai vedem adevărat aproape de Pământ până în 2091. Și dacă nu-l așteaptă o ciocnire intenționată sau neașteptată, Starman la volanul Tesla Roadster poate fi destul de singur timp de mii sau chiar milioane de ani.

Când SpaceX a lansat Falcon Heavy în decembrie 2017, aproape un an în urmă, Ilon Musk a găsit lansarea blocurilor de test convenționale “plictisitoare”:

“Mașina roșie pentru Planeta Roșie”, scrie Musk pe Instagram. “Ca parte a lansării testelor de rachete noi, blocurile de beton sau oțel sunt de obicei folosite pentru a simula încărcăturile utile. Mi sa părut foarte plictisitor. Este plictisitor să fii plictisitor. Prin urmare, am decis să facem ceva neobișnuit, ceea ce ne face mândri. În acest caz, sarcina utilă va fi Tesla Roadster-ul original, pe sistemul său multimedia va rula piesa Oddity Space când se va deplasa pe o orbită eliptică foarte alungită în jurul planetei Marte”.

Sursa: hi-news.ru

Postări relevante