Energie regenerabilă

SoftBank și Arabia Saudită vor construi un parc solar

Fondul suveran Arabia Saudită și compania japoneză SoftBank Group Corp au semnat un memorandum de înțelegere cu privire la punerea în aplicare a celui mai mare din domeniu proiect de energie solară în valoare de $ 200 mlrd.

Părțile intenționează să construiască cel mai mare parc solar din lume, al cărui capacitate este de 200 GW. Finalizarea construcției este așteptată până în 2030. Ca rezultat, în țară vor fi create 100.000 de noi locuri de muncă.

Utilizarea sporită a surselor de energie regenerabile este o parte esențială a planului de dezvoltare Arabia Vision 2030 pentru Arabia Saudită până în 2030, sub conducerea Prințului Mohammed bin Salman și vizează diversificarea economiei țării, care depinde de petrol.

Cele 200 GW de putere declarate vor fi distribuite în întregul regat. Primele două parcuri solare fotovoltaice vor putea genera 7,2 GW energie electrică. Construcția lor este planificată să înceapă în acest an, pentru a începe alimentarea cu energie electrică în 2019.

Costul acestor facilități va fi de aproximativ $ 5 mlrd, din care $ 1 mlrd va veni de la Vision Found – Corporation SoftBank și $ 4 mlrd – din finanțări pentru proiect.

Directorul executiv al Softbank, Masayoshi Son, a declarat că veniturile provenite din lucrările centralelor solare din stadiu incipient vor contribui la finanțarea proiectelor viitoare în regat. Fiecare parc va avea un acord de 25 de ani privind achiziționarea de energie, un contract pe termen lung pentru furnizarea de energie electrică către consumatori, care este regula generală pentru industria energiei solare.

Pe lângă crearea de noi locuri de muncă și creșterea produsului național cu 12 miliarde de dolari, proiectul va salva regatului cca 40 de miliarde de dolari, scăpând de necesitatea de a arde petrolul produs în țară pentru a genera electricitate.

Sursa: 3dnews.ru

Postări relevante