Energie regenerabilă

Prima centrala fotovoltaica plutitoare din Germania

Peste 2.300 de panouri fotovoltaice vor genera cca. 736MWh energie regenerabilă pe an, ceea ce va răspunde nevoilor companiei miniere Ossola.
Compania franceză Ciel&Terre a proiectat o nouă centrală solară plutitoare în orașul Renchen, situat în Baden-Württemberg. Construcția proiectului va fi întreprinsă de Erdgas Südwest, transmite CleanTechnica. Va fi prima centrală electrică plutitoare din Germania care produce energie solară pe scară industrială, transmite Hightech.plus.
Construcția va începe în februarie și va dura până în iunie. Asamblarea plutelor pe lac va dura trei-patru săptămâni. Costul proiectului nu a fost dezvăluit.
Toată energia solara primită va fi folosită pentru a furniza energie electrică pentru o carieră care extrage roca din lac.
În viitor, compania intenționează să înceapă să dezvolte stații solare plutitoare pentru Olanda, lider în Europa în numărul de astfel de proiecte. Ciel&Terre remarcă, de asemenea, marele potențial al Portugaliei, Belgiei și Germaniei.
În primăvară a fost cunoscut faptul că cea mai mare fermă solară plutitoare, formată din 15 insule și peste 73 de mii de panouri, urma să fie construită la rezervorul Andij din Olanda.

Sursa: point.md